Do palmového oleje se opřely i články: 

https://nezavislamedia.cz/palmovy-olej-nejhorsi-ze-vsech-rostlinnych-tuku-je-zhruba-v-polovine-potravin-i-v-biopalivech/

https://www.casopis-sifra.cz/palmovy-olej-nejhorsi-ze-vsech-rostlinnych-tuku-je-zhruba-v-polovine-potravin-i-v-biopalivech/

Články obsahují spoustu informací vytržených z kontextu a jiné související neuvádí. Palmový olej získávaný z udržitelných zdrojů není zdrojem emisí CO2. Ty vznikají při vypalování pralesů a vysoušení rašelinišť, což není případ udržitelného palmového oleje, který se většinově dováží do Evropy. Kdo z výrobců používá udržitelný palmový olej, se lze většinou dočíst na webových stránkách. Palma olejná je ideální rostlina na přeměnu energie v biomasu, absorbuje oxid uhličitý z atmosféry a uvolňuje kyslík zpět do atmosféry. Nikdo už většinou neřeší, jak souvisejí s kácením pralesů jiné tuky, které někdo v dobré víře používá místo palmového oleje. Netýká se to jen rostlinných tuků z oblastí tropů. Běžnou současnou praxí je krmení hospodářských zvířat sójovými šroty, které pocházejí z vypálených pralesů Amazonie, a tak i živočišné produkty včetně tuků (másla i sádla) jsou zatíženy negativním dopadem na životní prostředí. Zátěž může být i vyšší než u palem pěstovaných na územích vykáceného pralesa po přepočtu na jednotkové množství tuku.

Kokosový tuk se nepřeměňuje výhradně na energii v játrech. Sádlo je z výživového hlediska srovnatelné s palmovým olejem. K interesterifikace se dnes převážně používají enzymové procesy, které jsou obdobou toho, jak trávíme tuky v našem organismu. Palmový olej není jen jeden, představuje široké spektrum surovin rozdílných vlastností. Díky tomu si výrobci mohou vybrat právě tu surovinu, která jim nejvíce vyhovuje z technologického hlediska. Palmový olej nahradil v potravinách částečně ztužené tuky s vysokým podílem transmastných kyselin, což je jeho největší přínos z pohledu výživy. Průmyslové a přírodní transmastné kyseliny mají obdobný dopad na lidské zdraví, rozdíl je jen v tom, že těch přírodních jsme v minulosti konzumovali méně, dnes naopak ty přírodní začínají převládat. Palmový olej je sice přítomen v řadě výrobků, ale jeho celková konzumace není vysoká, je mnohem nižší než např. živočišných tuků. Jeho konzumace tudíž většinově nepřispívá k nadměrnému příjmu nasycených mastných kyselin. Nadměrný příjem nasycených mastných kyselin je stále problém, i když se nám některé články snaží namluvit opak.

Více informací o palmovém oleji se lze dočíst v brožuře: Je palmový olej hrozbou?