O palmovém tuku se v posledních letech vedou dlouhé diskuze – mezi odborníky i laickou veřejností. Proč budí takové emoce? Co je palmový olej zač? Proč má v potravinářství důležité místo? Jaké má vlastnosti? Proč se využívá spíše pro výrobu potravin? Jak se palmový olej zpracovává? Jaké oleje se hodí na smažení? Jaké jsou rozdíly mezi surovým a rafinovaným palmovým olejem? Jaká je vize spotřeby palmového olej do budoucnosti? Lze používat lokálně vypěstované oleje místo palmového? Jak číst etikety potravin? 

To jsou otázky, které kladla moderátorka oblíbeného pořadu Českého rozhlasu Káva o čtvrté Tereza Stýblová a posluchači volající do studia doc. Brátovi, který se dlouhodobě věnuje problematice tuků. Celou diskuzi je možno si poslechnout zde. Brožura „Je palmový olej hrozbou?“, která sloužila jako inspirace pro tento rozhovor, je k dispozici ke stažení zde

Na mailové adrese info@udrzitelnypalmovyolej.cz je možno klást dotazy, na které se ve vysílání už nedostalo. Na této adrese je rovněž možno se přihlásit k odběru různých zajímavostí týkajících se problematiky palmového oleje.